GórWit
ul. Papieska 114
34-424 Bańska Niżna
NIP: 7361079759
tel. 697 158 206
e-mail: biuro@gorwit.pl
Składniki: Sok z owocu dzikiej róży 65%, cukier.
Objętość netto: 500 ml
Owoce dzikiej róży są jednym z najpopularniejszych roślinnych składników wykorzystywanych w medycynie naturalnej. Stosowane w przeróżnych przetworach oraz jako napary, syropy czy nalewki, ze względu na bogactwo zawartych w nich substancji stanowiły skuteczny środek leczniczy w przypadku wielu schorzeń.
Owoc dzikiej róży to zielarski rekordzista pod względem zawartości witaminy C. Owoc dzikiej róży mają jej nawet 40 razy więcej niż cytrusy. Zawierają również wiele innych witamin, w tym witaminę: A, B1, B2, E, K oraz sporo kwasu foliowego, garbników, karotenoidów, flawonoidów i kwasów organicznych.
Syrop z dzikiej róży będzie pomocny w leczeniu nadciśnienia, chorób serca, czy dolegliwości wątroby. Ma właściwości wzmacniające i przeciwzapalne.
Wartość energetyczna
1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz
< 0,2 g
w tym kwasy nasycone
< 0,1 g
Węglowodany
65 g
w tym cukry
60 g
Białko
< 0,38 g
Sól
< 0,003 g
Zawiera znikome ilości tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, błonnika, białka i soli.
Niewielka piana na powierzchni produktu świadczy o zawartości soku owocowego.
Sposób przygotowania napoju: do 1 części syropu dodać 9 części wody.
Herbat
Deserów
Drinków
Piwa