GórWit
ul. Papieska 114
34-424 Bańska Niżna
NIP: 7361079759
tel. 697 158 206
e-mail: biuro@gorwit.pl
Składniki: Sok z imbiru 55%, sok z cytryny 10%, cukier.
Objętość netto: 500 ml
Imbir lekarski, najbardziej popularna w Europie odmiana Imbiru, chętnie wykorzystywana w kuchni jako przyprawa. Ze względu na swoje właściwości i udowodnione działanie przeciwzapalnie, przeciwwirusowe i antybakteryjne stanowi obowiązkowy element domowej apteczki wszystkich osób, które chętnie sięgają po naturalne środki lecznicze.
W tym cennym korzeniu znajdziemy mnóstwo wartościowych witamin: A, C, E czy beta-karoten, które zmniejszą ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych i schorzeń układu krążenia, a także wiele antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia w komórkach. Imbir bogaty jest również w minerały jak cynk, sód, fosfor, wapń, żelazo, magnez i krzem, który korzystnie wpłynie na kondycję skóry.
Jednym z najpopularniejszych przetworów z tego wartościowego korzenia jest syrop imbirowy. Wprowadzenie go do stałej diety skutecznie podniesie odporność organizmu, ułatwi zasypianie, pomoże w walce z nudnościami oraz innymi dolegliwościami ze strony układu pokarmowego.
Wartość energetyczna
1000 kJ / 240 kcal
Tłuszcz
< 0,2 g
w tym kwasy nasycone
< 0,1 g
Węglowodany
65 g
w tym cukry
60 g
Białko
< 0,38 g
Sól
0,02 g
Produkt pasteryzowany
Niewielka piana na powierzchni produktu świadczy o zawartości soku owocowego.
W soku może powstać naturalny osad.
Data minimalnej trwałości jest numerem partii.
Najlepiej spożyć przed: data na etykiecie.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Przed otwarciem wstrząsnąć.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.
Sposób przygotowania napoju: do 1 części syropu dodać 9 części wody.
Herbat
Deserów
Drinków
Piwa