et-loader

Żurawina Leśna do mięs i serów

ŻURAWINA LEŚNA DO MIĘS I SERÓW

Kwaśno-słodkie zdrowie

Składniki:

Przetwór owocowy Żurawiny Leśnej przeznaczony w głównej mierze dla gastronomii.

Masa netto: 2,5 KG

WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100G

Wartość energetyczna

733 kJ / 173 kcal

Tłuszcz

< 0,5 g

w tym kwasy nasycone

< 0,1 g

Węglowodany

41,4 g

w tym cukry

41,3 g

Białko

< 0,5 g

Sól

0,03 g

Żurawina Cały Owoc to idealny produkt dla gastronomów, którzy cenią sobie naturalne i pełne smaku produkty. Ten wyjątkowy owoc charakteryzuje się intensywnym, kwaskowatym smakiem, który jest idealnym dodatkiem do deserów, ciast, herbat, a także jako składnik sosów i dressingów.

Żurawina jest także bogata w witaminy i minerały, m.in. witaminę C, A, E oraz potas, magnez, fosfor. Cały owoc jest także cennym źródłem antyoksydantów, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami.

Żurawina – cały owoc to także świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Można ją używać do przygotowywania różnorodnych potraw oraz deserów. W szczególności polecana do dań mięsnych, sosów oraz jako składnik drinków i koktajli.

Dodatkowe informacje

Produkt pasteryzowany

Najlepiej spożyć przed: data na wieczku.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 4 tygodnie.