et-loader

Żur na zakwasie

Składniki: Woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) 10,7%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek.

Masa netto: 480 ml

WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G

Wartość energetyczna

315 kj / 74 kcal

Tłuszcz

0,4 g

w tym kwasy nasycone

0,1 g

Węglowodany

15 g

w tym cukry

1,3 g

Białko

1,8 g

Sól

0,25 g

Sposób przygotowania: Przygotuj 2-2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego), starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu mieszając 2-3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.