et-loader

Żur na zakwasie

Składniki:

Składniki: Woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) – 10,7%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek.

Objętość netto: 480 ml

WARTOŚCI ODŻYWCZE NA 100ML

Wartość energetyczna

257 kj / 61 kcal

Tłuszcz

< 1,0 g

w tym kwasy nasycone

< 0,1 g

Węglowodany

14 g

w tym cukry

< 0,5 g

Białko

1,7 g

Sól

< 0,01 g

Produkt niepasteryzowany

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu zużyć w całości.
Powstały osad jest zjawiskiem naturalnym. Przed otwarciem wstrząsnąć i wymieszać.

Sposób przygotowania: Przygotuj 2-2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego), starannie przecedź. Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu. Gotuj na małym ogniu mieszając 2-3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.

Kraj produkcji: Polska